Návštěva knihovny

V úterý 24. 11. navštívili žáci ZŠ Opočenská, Dobruška dětské oddělení Městské knihovny v Dobrušce. Žáci 1. stupně dorazili do knihovny již v 8.00 hodin ráno. Paní knihovnice je mile přivítala a v úvodu je seznámila s chodem zařízení. Vysvětlila jim, jak jsou knihy označeny, zařazeny a způsob registrace čtenářů a výpůjček knih. Poté jim přečetla příběh o malém medvídkovi. Žáci s napětím poslouchali a po přečtení příběhu odpovídali na otázky, které měla paní knihovnice předem připravené. Všechny odpovědi byly správné, což svědčilo o tom, že je čtení zaujalo a pečlivě paní knihovnici naslouchali. A protože knihovna neslouží jen k výběru a čtení knížek a časopisů, v čase, kdy se každý mohl po knihovně individuálně procházet a prohlížet si knihy dle vlastního zájmu, si někteří žáci vymalovávali pohádkové omalovánky či hráli stolní hry.

Před desátou hodinou již vystřídala žáky 1. stupně skupina starších žáků, kteří v knihovně nebyli poprvé a již o jejím chodu něco věděli. Paní knihovnice pro ně měla připraveny složitější úkoly, se kterými si však snadno poradili. I oni měli čas na individuální prohlídku knihovny a knih, které je zajímaly nejvíce.

Návštěva knihovny se dětem líbila a zaujala je natolik, že se někteří z nich rozhodli stát se jejími pravidelnými návštěvníky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2015/2016. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.