Spaní ve škole

Někdo si řekne „pátek třináctého, to bude zase smůla!“ Ale jsou i tací, kteří se tohoto data nemohli dočkat. Mezi ně patřili i žáci ZŠ Opočenská v Dobrušce. V pátek třináctého listopadu pro ně pedagogičtí pracovníci připravili tradiční „spaní ve škole.“ V 18.00 hodin se otevřely hlavní dveře školy a žáci nedočkavě vešli dovnitř.
Z programu, se kterým byli předem seznámeni, věděli, že děvčata budou spát ve školní družině a chlapci ve třetí třídě. Uložili si tam tedy své osobní věci, spacáky a dobrůtky, převlékli se do sportovního oblečení a všichni společně, i se svými pedagogy, vyrazili na bowling. Zde byly zamluveny dvě hrací dráhy na dobu jedné hodiny. Na jedné hrací dráze se utkalo družstvo děvčat a na druhé dráze vrhali bowlingové koule chlapci. I když to pro většinu přítomných byla premiéra, výsledky byly překvapující. Absolutní vítězkou se stala Maruška Tulejová. Hra skončila, a protože při sportu vytráví, vrátili jsme se do školy a dali se do přípravy společné večeře.
Byly zhotovovány toasty na různé způsoby a různých chutí. I pan PaedDr. Josef Lukášek, autor pohádek z Orlických hor, naše toasty ochutnal a na oplátku nám přečetl pohádku o vodníkovi Slávkovi ze své knížky. Čas rychle ubíhal a některým z nás se již začínaly klížit oči. Rozloučili jsme se tedy s panem Lukáškem a začali se chystat ke spánku. Děvčata usnula hned, chlapcům to přece jen trvalo déle.
Ráno ale byli všichni čilí a s velkou chutí se pustili do sladké snídaně, kterou jim upekly paní učitelky. No, a pak už nezbývalo nic jiného, než sbalit spací pytel, rozloučit se a těšit se na další spaní ve škole.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Sportujeme, Užíváme si, Volný čas, Školní rok 2015/2016. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.