ZDRAVOVĚDA

Tak jako každoročně se zástupci z naší školy zúčastnili tradiční soutěže žáků základních škol praktických i speciálních „Mladý zdravotník.“

Žáci změřili své „síly“ v tradičních disciplínách jako je vybavení malé zdravotnické brašny, znalosti o Českém červeném kříži, test zdravotnických znalostí, poznávání léčivých rostlin, praktická první pomoc, doprava zraněných, obvazová technika, dopravní výchova a životospráva.

Okresní kolo hlídek mladých zdravotníků se konalo 20. 5. 2015 v ZŠ a MŠ J. Zemana v Náchodě a naši školu reprezentovali čtyři žáci (Marie Tulejová, Radek Tulej, Radek Weselak a František Tulej) 2. stupně a umístili se na 2. a 5. místě z celkového počtu šesti hlídek.

Krajského kola konaného 4. 6. 2015 v Úpici se zúčastnil stejný počet žáků ve složení Marie Tulejová, Radek Tulej, Robin Tulej a Radek Weselak. Své znalosti a dovednosti naše hlídka zúročila a umístila se na 8. a 11. místě. Výsledky se odvíjejí od zájmů a aktivity žáků, se kterou po celý rok přistupovali k přípravě na tuto soutěž.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Učíme se, Školní rok 2014/2015. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.