Školní výlet

Ve čtvrtek 11.6.2015 celá naše škola vyrazila směrem na Českou Skalici. Naším cílem byly Ratibořice a Babiččino údolí. Školní výlet jsme zahájili prohlídkou původně barokního zámku, jež byl postaven na počátku 18. století a svou nynější empírovou podobu získal v první třetině 19. století. Zde nás přivítala kněžna Zaháňská, ke které nás uvedl její komorník Leopold. Kněžna nám představila svou krásnou schovanku Hortenzii a v hudebním salónku jsme vyslechli hudbu V. A. Mozarta v podání dobové pianistky.

Po prohlídce zámku naše kroky vedly ke Starému bělidlu. Měli jsme štěstí! Babička byla doma. Pohostila nás domácím chlebem a její milá vnoučata nám zatancovala. Naše procházka pokračovala až ke splavu, kde údajná postava Viktorky z románu Boženy Němcové Babička, utopila své novorozené dítě.

Při cestě zpět nás již před Rudrovým mlýnem vyhlížel samotný otec mlynář se svou čeládkou a pozval nás na prohlídku mlýna. Během našeho putování po kraji Boženy Němcové nám vyhládlo, a tak jsme náš výlet zakončili u stánků s občerstvením a zmrzlinou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Užíváme si, Výletujeme, Školní rok 2014/2015. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.