„Zvíře není věc, to ví každý, přec!“

Se zvířaty se můžeme kamarádit, hladit je, mazlit se s nimi, ale můžeme je i malovat. A protože rádi malujeme a tvoříme, tak se každoročně účastníme soutěže, kterou vyhlašuje Hankův dům MKZ Dvůr Králové nad Labem ve spolupráci s místní ZOO.
Letos proběhl již XI. ročník této výtvarné soutěže, jíž se zúčastnilo celkem 44 škol z celé ČR a porota vybírala ze 640 prací. I my jsme přispěli několika výtvory.
Porotu, jež byla složena ze známých výtvarníků, oslovila kolektivní práce žáků školní družiny naší školy.

Ryba zhotovená z hliníkových víček od jogurtů získala 3. místo v kategorii „Objekty.“
Žáci, kteří se podíleli na její výrobě, byli odměněni volnou vstupenkou do ZOO.

Ve čtvrtek 14.5.2015 jsme se s výherci vydali na výlet do nejznámější a nejkrásnější zoologické zahrady u nás, která se nachází v malebném podhůří Krkonoš.
Navštívili jsme pavilon goril, ptáků, surikat, vodní svět a africkou savanu, kde návštěvníci mohou zvířata pozorovat v jejich přirozeném prostředí.
V závěru jsme shlédli vernisáž výtvarných prací přímo v areálu ZOO. Žáci byli potěšeni, když na výstavě nalezli své výrobky.
Počasí nám moc nepřálo, ale přesto se výlet vydařil.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Užíváme si, Výletujeme, Školní rok 2014/2015. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.