Den vody v ZŠ Opočenská Dobruška

Dne 23. dubna jsme měli v naší škole projektový den v rámci environmentální výchovy, který byl nazván „Den vody“. Uskutečnil se v lokalitě „Bačetín“, v místě revitalizace bačetínského potoka.
Připravili jej pro nás pracovníci Lesů České republiky Ing. Jana Jirková, Ing. Petr Ježek, Ing. Zuzana Ježková a Ing. Petr Zvolánek.
Den byl zahájen slavnostním nástupem a troubením – začátek honu. Poté dostaly děti paletky se samolepkami, na které si během celého dopoledne mohly nasbírat šest různých přírodnin. Potom jsme se rozdělili na tři skupiny podle stanovišť. První mělo téma vodu. Děti poznávaly vodní živočichy na obrázcích. Seznámily se s vývojem žáby a nakonec si zahrály hru na ryby a raky.
Druhé stanoviště mělo téma les. Děti měly určit, komu patří druhy paroží, kůže zvířat, druhy stromů podle kůry, jehličí, listů a největším překvapením bylo vábení zvěře a zvuky zvířat. Také se nám líbilo poznávání vůní z lesa. Například smůly, sušených hub a léčivých bylin.
Třetí stanoviště byli dravci. Děti si samy vyzkoušely držet raroha, pohladit výra a nevšedním zážitkem bylo vidět zblízka malé sele divokého prasete.
Na závěr celého dne proběhlo vyhodnocení palet, rozdání odměn a opékání párků.
Počasí nám přálo a projektový den se vydařil. Nadšení sdílely nejen děti, ale i dospělí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Výletujeme, Školní rok 2014/2015. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.