„Kdo má hlavu jako beran, ten má plno kuráže, nebojí se ani čerta, všechno co chce, dokáže.“

Po dvou ročnících výtvarné soutěže s velikonoční tematikou se Základní škola Opočenská v Dobrušce rozhodla pokračovat v tradici, a protentokrát vyhlásila soutěž o nejkrásnějšího velikonočního beránka.
Soutěž je finančně podporována z Programu podpory regionálních soutěží pro děti a mládež v Královéhradeckém kraji se spoluúčastí naší školy a je určena pro všechny šikovné děti od 3 do 18 let, které navštěvují praktické a speciální školy. Jejich úkolem je namalovat či vytvořit libovolnou výtvarnou technikou velikonočního beránka. Soutěží se ve dvou věkových kategoriích.
Zúčastnilo se deset škol a přišlo více než sedmdesát soutěžních prací. Všechna díla jsou vystavena v Lapidáriu města Dobrušky, kde mohou návštěvníci hlasovat pro preferovaný obrázek v obou kategoriích.
Slavnostní zahájení výstavy se uskutečnilo ve čtvrtek 9. 4. 2015 v prostorách Lapidária města Dobrušky za přítomnosti starosty, místostarosty a dalších zastupitelů města. O kulturní vložku se postarali žáci naší školy, jež zahráli na flétnu, klávesy a přednesli báseň s jarní tematikou.
Výstava bude ukončena 29. 4. 2015 sečtením všech hlasů a vyhlášením nejlepších prací, jež budou odměněny věcnými cenami.
A vzhledem k tomu, že pro nás jsou vítězi všichni zúčastnění, bude i jim zaslána prostřednictvím ředitelů škol drobná odměna.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Užíváme si, Školní rok 2014/2015. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.