Hudebně divadelní festival speciálních škol v Náchodě

Ve středu 1. 4. 2015 se v náchodském Beránku konal 6. ročník Hudebně divadelního festivalu pro žáky speciálních škol regionu. Děti z jedenácti speciálních škol, nejen Královéhradeckého kraje, měly připravená soutěžní vystoupení na téma Afrika.
My, děti z Dobrušky, jsme se představily s dramaticko-tanečním vystoupením na píseň Shakiry Waka waka. Příběh se odehrává při hodině zeměpisu, kde paní učitelka seznamuje žáky, jeden z nich je i Emil Holub, s různými oblastmi Afriky a představuje jim jejich zástupce, jež postupně přicházejí. Fotbalisté z Ghany, místní domorodci, orientální tanečnice z Egypta, ropní magnáti z Nigerie a lovec od řeky Nil. Příběh zakončuje mumie Faraona z Údolí králů.
Celým programem nás provázela muzikálová hvězda Míša Nosková. A hlavní zábavný program pro diváky a soutěžící připravila africká hudební skupina BIJOU CAMARA. Všechny děti i jejich učitelé byli nadšeni atmosférou v divadle, kterou umocňovala světla reflektorů a blesky fotoaparátů. Průběh akce sledovala odborná porota, která se nakonec postarala o to, aby nikdo z dětí neodešel s prázdnou.
Všem patří velký dík za nádherný zážitek, a našim Afričanům i velký kopec zmrzliny za zdařilé vystoupení.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Učíme se, Užíváme si, Výletujeme, Školní rok 2014/2015. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.