Jaro v naší škole

Děti ve školní družině trénují mozek prostřednictvím digitálních učebních pomůcek…od ježibaby, přes piráta, až k drakovi



Ve středu 27. 3. byla realizována další akce pro žáky a jejich rodiče. Protentokrát s názvem „Jarní tvoření aneb Velikonoce jsou tady“.
Ve středu 27. března proběhla další z akcí naší školy zaměřená na podporu spolupráce s rodiči sociálně znevýhodněných žáků. Veškeré dění bylo spjato s nadcházejícím příchodem jara a velikonočních svátků. Žáci i jejich rodiče si nejprve prostřednictvím videoukázky na interaktivní tabuli v kmenových třídách připomněli velikonoční zvyky a tradice napříč světadíly. Poté již začali pracovat na zábavných vědomostních i dovednostních činnostech. Luštili křížovky, osmisměrky a tematicky zaměřené kvízy. Svoji kreativitu mohli rozvíjet ve výtvarné dílně při zdobení jarních váziček, vybarvování motýlků nebo květin na dřevěných deskách, výrobě zajíčků z papírových tácků či pestrobarevných tulipánů. Stejně jako vždy byla součástí zážitkového dne ve cvičné kuchyňce i soutěž o nejchutnější vajíčkovou pomazánku. Vždyť ta přece k Velikonocům neodmyslitelně patří! Program byl financován z projektu Podpora škol s nadprůměrným zastoupením sociálně znevýhodněných žáků, do kterého je naše škola zapojena.



21. 3. se naše škola připojila k Světovému dni Downova syndromu



zároveň se v tento den rozloučila se zimou..



Ohlédnutí za uplynulými akcemi – čtvrteční návštěva knihovny a páteční Ukliďme Česko – Ukliďme Dobrušku
V pátek 5. dubna se naše škola zapojila do celorepublikové dobrovolnické akce „Ukliďme Česko“, jejímž cílem je odstranit nelegálně vzniklé černé skládky a další nepořádek. Stejně jako v minulých letech si žáci se svými pedagogy jako lokalitu zvolili Archlebovy sady, okolí garáží a autobusového nádraží. Díky jejich elánu se nám podařilo naplnit několik velkých pytlů a park tak září čistotou a může zase sloužit k relaxaci a odpočinku návštěvníků. Po zkušenostech z loňského roku jsme se opět obrátili na technické služby Města Dobrušky, které nám vyšly vstříc a odpad obratem odvezly. Tímto jim děkujeme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Sportujeme, Učíme se, Užíváme si, Volný čas, Výletujeme, Školní rok 2023/2024. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.