Čarodějnický zážitkový den jak z pohádky

Čarodějnický zážitkový den
Pálení ohňů a víra v čarodějnice je prastarý lidový zvyk, který se pojí s filipojakubskou nocí z 30. dubna na 1. května. I v naší škole se poslední den v tomto měsíci sešli čarodějky a čarodějové všech kategorií. A že jich bylo! Plnili čarodějné úkoly, venku se proletěli na koštěti, které si sami vyrobili, stavěli hranici na oheň, podlézali obrovskou pavučinu a překonávali mnoho dalších překážek. Naučili se i několik čarodějnických zaklínadel, ve výtvarné dílně si vyrobili hrůzostrašného papírového pavouka a černou kočku, která je symbolem temných sil, a šperky ze speciální hmoty. Ochutnali žížaly s kečupem, žabí stehýnka, jedovaté hady a štíry a nechyběly ani kouzelné lektvary a utrejchy různých barev a chutí, které všem vykouzlily úsměv na tváři. Tak zase za rok.





Z pohádky do pohádky
Máte rádi pohádky? My ano. A proto jsme se moc těšili na chvíli, kdy se naše škola jako mávnutím kouzelného proutku proměnila v tajemnou pohádkovou říši… Ve čtvrtek 18. dubna probíhal v Základní škole v Opočenské ulici zážitkový den příhodně nazvaný Z pohádky do pohádky. Celé dopoledne bylo protkáno světem nadpřirozených postav a dějů. Pohádková cesta začala hledáním ztracených magických prstenů a zhotovením náhrdelníku pro princeznu Zlatovlásku z rozkutálených perel. Pokračovala přes Šmoulí vesničku, kde žáci prokázali svoji odvahu a pomohli modrým dobrosrdečným skřítkům přemoci zlého Gargamela. A protože jim při plnění úkolů vyhládlo, rychle se přenesli do další pohádky, ve které na ně již čekala výborná krupicová kaše, kterou pro ně po pronesení čarovné formule uvařil zázračný hrneček. Naštěstí nikdo druhou část zaklínadla nezapomněl a kaše nepřetekla. Během svého putování se žáci na skok podívali i do slunného Toskánska, odkud pochází dřevěný panáček Pinocchio. Zde bylo úkolem všech zúčastněných třídních kolektivů společnými silami vyrobit a obléknout právě tuto slavnou loutku. A jak se jim to povedlo? Posuďte sami. Ale tím ještě naše pohádková cesta zdaleka nekončila. Malí poutníci se vypravili do přilehlého parku, kde hledali zašifrované obrázky a ty je dovedly k sladkému pokladu. Takže stejně jako v pohádkách všechno dobře dopadlo.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2023/2024. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.