Královéhradecké krajské dožínky, dobrušští hasiči a spousta sportu a soutěžení

Měsíc září není žáky příliš oblíbený. Končí bezstarostné prázdniny a všichni se vracejí zpět do školních lavic, kde je čekají opět povinnosti. Ale přece se jen se na něco určitě těšili…na setkání s kamarády, na přestávky, na tělesnou výchovu, ale i na různé akce a exkurze. Stalo se již tradicí, že hned v prvním měsíci školního roku se žáci naší školy zúčastňují Královéhradeckých krajských dožínek. Páteční program je vždy věnován školám. Malí i velcí návštěvníci Šimkových sadů zde mohou zhlédnout výstavu hospodářských zvířat a zemědělských strojů. Zároveň se mohou zapojit do soutěže, a to jak jednotlivě, tak ve skupinkách. Program byl i letošní rok velmi pestrý. Účastníci mohli vidět práci s ovčáckým psem, stříhání ovcí, ukázku dravců, králičí hop, výcvik služebních psů, dále si mohli vyzkoušet dojení kozy a krávy, srdeční masáž na figuríně, prohlédnout si speciálním dalekohledem Slunce a atmosféru, vyzkoušet airsoftové zbraně a další aktivity. Samozřejmě zbyl i čas na nákup sladkostí, dárečků a drobných upomínek. Všichni si celé dopoledne užili a rozhodně příští rok pojedou znovu.



Sportovní desetiboj
Základní škola a Praktická škola, Rychnov nad Kněžnou, Kolowratská 485, odloučené pracoviště, Kostelec nad Orlicí, Komenského 515, pořádala ve čtvrtek 21. 9. 2023 XXXI. ročník Sportovního desetiboje.
Tříčlenné hlídky měřily síly v disciplínách:
1. Překážková dráha
2. Postřehový závod
3. Kroket
4. Kop na bránu
5. Hod na golfový žebřík
6. Slalom dvojic s páskou na nohou (trojnožek)
7. Hod na odrazovou branku
8. Bowling
9. Krtkův minigolf
10. Slalom na koloběžkách

2. místo!!!! Gratulujeme!



Hýbejte se s TERIBEARem
Ve dnech 14.-23.9.2023 jsme se zapojili do této celorepublikové akce pořádané Nadací Terezy Maxové. Stačí chytré hodinky nebo telefon a sbíráte kilometry. Teda pardon, nestačí jen chytré hodinky, ale i nohy, které se hýbou. Naše škola nachodila kilometry při cestě na oběd nebo na vycházkách. 1km = 20,-Kč. A náš výsledek? Podpořili jsme tři sta šedesáti korunami opuštěné a znevýhodněné děti. Tak zase za rok TERIBEARe!



Dopravní soutěž v Náchodě
Dětský domov, Základní škola speciální a Praktická škola, Jaroměř uspořádala v prvním říjnovém týdnu na náchodském dopravním hřišti soutěžní klání pro žáky speciálních škol. Na startovní čáře stanulo 6 čtyřčlenných týmů odhodlaných změřit své síly ve čtyřech náročných disciplínách – jízdě zručnosti, jízdě na obousměrné komunikaci plné spletitých křižovatek řízených světelnými semafory, zásadách poskytování první pomoci a teoretickém zvládnutí pravidel silničního provozu. Cílem bylo splnit jednotlivé úkoly s dosažením co nejmenšího počtu trestných bodů. Na dodržování dopravních předpisů na kontrolních stanovištích dohlíželi přísní rozhodčí, kteří bedlivě sledovali bezpečný a bezchybný pohyb malých cyklistů. Naše družstvo se pečlivě připravovalo a jeho úsilí se vyplatilo. Sice se medaile protentokrát na krku našich sportovců neblýskla, ale vybojovali jsme krásné čtvrté místo. Účastníkům děkujeme za reprezentaci naší školy a gratulujeme!



Hasiči na náměstí
Páteční odpoledne dne 6. 10. 2023 jsme strávili se školní družinou na dobrušském náměstí. Hasiči zde totiž slavili 50 let od založení profesionální jednotky. Viděli jsme ukázky jejich nebezpečné činnosti doplněné o moderní požární techniku. Vyzkoušeli jsme si simulaci požáru ve speciálním stanu, kde jsme měli za úkol najít uvězněnou osobu, kterou představoval plyšový zajíček. Povedlo se, ale žádná sranda to skutečně nebyla. Poskytnutí první pomoci nám vyšlo už na jedničku. Jen škoda, že jsme nestihli zásah vyproštění zraněné osoby z havarovaného automobilu. Hasičům děkujeme za zajímavou prezentaci jejich náročné práce a přejeme do dalších let co nejméně výjezdů k nehodám.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Sportujeme, Učíme se, Užíváme si, Výletujeme, Školní rok 2023/2024. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.