Ukliďme Dobrušku a pak Vzhůru na košťata!

Ukliďme Dobrušku
V měsíci dubnu jsme se jako každoročně zúčastnili jarní celorepublikové dobrovolnické akce s názvem Ukliďme Česko. Rozhodli jsme se pomoci přírodě a uklidit vše, co do ní nepatří, v blízkém okolí naší školy. Zvolenými lokalitami byly Archlebovy sady, autobusové nádraží a část Tyršovy ulice směrem ke garážím. Plánovaný termín jsme však museli kvůli vydatnému dešti přesunout až na pátek 21. dubna. To už nám počasí přálo! Vybavili jsme se rukavicemi a společně nasbírali 8 velkých pytlů věcí, které by naši přírodu zatížily na desítky nebo dokonce stovky let. Následně jsme je pečlivě roztřídili a připravili na odvoz. Tímto děkujeme technickým službám Města Dobrušky, které nás zbavily starostí „Kam s ním?“ a odpad odvezly. Podařilo se nám odvést obrovský kus práce a fotografie celé naší úklidové čety je toho jasným důkazem. Nemyslíte?



Vzhůru na košťata!
Poslední dubnový den je již tradičně spjat se svátkem čarodějnic a čarodějů, kdy nečisté síly vylézající z temnot nabírají obrovskou moc. A na naší škole se po celé dopoledne v toto magické datum konal jejich velkolepý slet. Místo holek a kluků, učitelek a asistentek pedagoga se zde zčista jasna objevily nadpřirozené bytosti v dlouhých černých pláštích, vysokých kloboucích, rozcuchaných účesech a s tvářemi plnými bradavic, žab nebo pavouků. Už při ranním vstupu do učeben musely prokázat svoji šikovnost a opatrně se proplést nastraženými pavučinami, aby neuvízly v jejich síti. Poté, co se jim podařilo zdárně překonat první překážku, na ně vzápětí čekaly další… zvládnutí čarodějnického kvízu, zapeklitých křížovek, skládání magických puzzlí. Následně se na školním dvoře všichni přítomní odvážně prolétli na košťatech, prosvištěli tajuplnou dráhou a teprve potom konečně nastalo to pravé kouzlení. Za pomoci zaříkávadla malí i velcí mágové nadšeně vyrobili odpudivé různě zbarvené pěnivé lektvary, které s potutelným úsměvem nabízeli svým paním učitelkám k ochutnání. Sladkou odměnou za splněné úkoly jim byl pokroucený prst vrchní čarodějnice s ohyzdným drápem. Dopoledne rychle uběhlo a nastal čas odletu… tak vzhůru na košťata!

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Pomáháme, Učíme se, Školní rok 2022/2023. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.