Jaro v naší škole

Máme smyslů pět, poznáváme svět
Další z projektových dnů s názvem Vitamíny na talíři se v naší škole uskutečnil v pátek 14.
dubna. Protentokrát bylo ústředním tématem projektu zdravé stravování. Úvodem byli žáci seznámeni prostřednictvím powerpointové prezentace s různými druhy ovoce a zeleniny a poté plnili úkoly na sedmi stanovištích po celé škole. Jednalo se jak o úlohy vědomostní, tak dovednostní. Součástí byly křížovky, osmisměrky, kvízy i puzzle. Mezi zábavné činnosti patřilo vyhledávání a tvorba receptu na vybraný zdravý pokrm, malování dle výběru na kole štěstí, kreativní zavařování ovoce či zeleniny. Mezi praktické aktivity patřila ochutnávka různých druhů ovoce a zeleniny a v neposlední řadě i výroba pomazánky na jednohubky z mrkve a celeru. V závěru si žáci připomněli zásady zdravého stravování a přínos vitamínů pro zdraví.



Během března byly realizovány dva interaktivní programy na podporu prevence rizikového chování a etické výchovy. Obě tyto akce byly hrazeny z mimořádně účelových prostředků Královéhradeckého kraje. V rámci prevence rizikového chování se odborníci z organizace PROSTOR PRO, o. p. s. z Hradce Králové zaměřili na vztahy a emoce. Hlavním tématem programu Etické dílny bylo „Kamarádství a přátelství“.
A protože k jaru patří květiny, zúčastnily se naše dvě žákyně 11. ročníku okresního kola Floristické soutěže v Častolovicích. Soutěž jako každoročně organizovalo ÚS ČZS v Rychnově nad Kněžnou. Děvčata si vedla na výbornou a už se těšíme, až nám vyzdobí celou školu.









Den Země

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Užíváme si, Školní rok 2022/2023. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.