Únorové veselí ve škole

Policie ve škole
Dne 8. února letošního roku proběhla na naší škole zajímavá beseda s policisty obvodního oddělení Policie ČR v Dobrušce nprap. Bc. Simonou Dvořákovou a pprap. Ladislavem Andržem. Úvodem nás seznámili se všemi povinnostmi příslušníků policie ČR a uvedli, že v Dobrušce a okolí mají na starosti téměř 30 obcí a přibližně 20 000 občanů. Poté žákům připomněli pravidla silničního provozu, čísla integrovaného záchranného systému a vrchní asistent Ladislav Andrž předvedl některé části výstroje a výzbroje pořádkové jednotky. Společně si popovídali o tom, jak se zachovat v nebezpečných situacích, které je mohou v běžném životě potkat. Součástí besedy bylo rovněž vysvětlení některých pojmů např. přestupek proti občanskému soužití a trestný čin, dále proběhly názorné ukázky vztahující se k zjišťování alkoholu a návykových látek u podezřelých osob. Preventisté žákům nastínili i nebezpečí internetu, konkrétně rizika virtuální komunikace na sociálních sítích.
Děkujeme policistům místního oddělení za perfektně připravený interaktivní program a za poskytnutí důležitých informací týkajících se primární prevence.



Masopustní veselí
Ostatky, fašánk, voráčí, končiny… zkrátka karneval. To je oblíbená únorová slavnost, bez které si zimní období neumíme představit. I u nás ve škole jsme si užili ve středu 2. února masopustní veselí. Od rána jsme si povídali o zvycích a tradicích spjatých s časem od Tří králů až po Velikonoce. Poté jsme se s nadšením převlékli do kostýmů princezen, indiánů, kouzelníků, pirátů a jiných pohádkových postav a následoval maškarní rej v tělocvičně spojený s tancem a pestrými soutěžemi. Spolek přátel Naší školy všem žákům, kteří se akce zúčastnili, nakoupil marmeládové koblihy, a ty k masopustu patří.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2022/2023. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.