I říjen byl plný zajímavých akcí

Máme za sebou skoro tři měsíce výuky, během kterých jsme si po prázdninách postupně zvykali na každodenní režim školního dne. Poznali jsme nové spolužáky a prožili i několik nevšedních dnů v podobě zajímavých besed, tematických exkurzí, pestrých sportovních akcí a preventivních programů.
Na konci října se uskutečnil první z pěti plánovaných zážitkových projektových dnů s příhodným názvem Podzimní tvoření.
Tato tematika prostupovala všemi realizovanými aktivitami, jejichž cílem bylo podpořit samostatnost, týmovou práci, kreativitu a sebereflexi účastníků. Hned při ranním vstupu do školy bylo vidět, že je všechno úplně jinak. Zaměstnanci i žáci byli oblečeni v barvách podzimu a jednotlivé učebny označeny barevnými obrázky s konkrétní činností.
A tak si žáci během projektového dne mohli vyzkoušet výrobu lucerniček ze skleniček, barevných záložek do knih, portrét ze suchého listí, pečení svátečního štrúdlu a přípravu jablečného kompotu. Nechybělo ani tradiční vyřezávání dýní na Halloween, zhotovení originálních panáčků a tiskátek z brambor. S plněním úkolů si školáci hravě poradili a celé dopoledne pracovali s nadšením. Největší úspěch mělo samozřejmě dlabání dýní. Každá třída si vytvořila svou vlastní a tu hrdě vystavila u vstupních dveří.
A jak to dopadlo?
Skvěle!
Mrkněte na fotografie.
I kluci z „devítky“ dlabali jako draci!


13. říjen byl pro nás „Suit-up den aneb jdeme do společnosti“


18. října jsme navštívili dobrušskou knihovnu


Pracovní vyučování. To pro nás není jen dílna, zahrada nebo vystřihování a lepení z papíru. My se učíme i vařit ve školní kuchyňce různé pokrmy, či péct dobré buchty, pizzy a podobně. Své dobroty poté ochutnáme a rozdělíme se se svými ostatními spolužáky a pedagogy.


Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Pomáháme, Sportujeme, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2022/2023. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.