Škola v novém

Zahájení školního roku v naší základní škole nebylo vůbec jednoduché.
Během letních prázdnin v budově školy za finanční podpory zřizovatele školy, Královéhradeckého kraje, proběhla již druhá etapa rekonstrukce.
V loňském školním roce byla provedena přestavba sociálních zařízení a vybudování bezbariérových sociální zařízení. Letos došlo k výměně rozvodů vody a stávajících obkladů a umyvadel ve všech učebnách po celé budově školy, dále k rekonstrukci sociálních zařízení v přízemí budovy, výměně podlahové krytiny v dílně a školní družině a celkové modernizaci cvičné kuchyně. K drobným úpravám došlo i v keramické dílně. I když to tak ze začátku nevypadalo, všechny práce byly ukončeny včas, a mohl být proveden velký úklid.
Poslední srpnový týden byl tedy pro zaměstnance školy náročnější než jiné roky. Vedle běžných činností, které souvisí s přípravou školního roku, drobným bylo nutné přestěhovat nábytek do původního stavu, omýt každou pomůcku, otřít každou nástěnku a uvést třídy zpět do takového stavu, aby se v nich žáci cítili dobře. Podařilo se!
Ve středu 1. září 2021 jsme přivítali všechny žáky a výuka mohla být zahájena.
Řady našich žáků byly rozšířeny o dva nové prvňáčky, kterým jsou naši speciální pedagogové a asistenti pedagoga schopni nabídnout vzdělávání pomocí speciálních metod a zajistit jim individuální přístup.
A abychom se všichni lépe seznámili, již v dalším týdnu proběhlo tradiční opékání špekáčků za místní sokolovnou. Mňam

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Pomáháme, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2021/2022. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.