ZOO reálně i virtuálně

V pátek 15. října jsme se vydali na výlet. Naším cílem byla ZOO ve Dvoře Králové nad Labem, kde na nás již čekali průvodci s připraveným programem.
Rozdělili jsme se na dvě skupiny a prohlídka mohla začít. Jako první jsme navštívili velkou lemuři rodinku a od ní jsme pokračovali v našem poznávání zvířat křížem krážem zoologickou zahradou. Cestou jsme potkali veselé surikaty, hyeny, které se na nás smály, elegantní žirafy, mohutné slony, zebry, geparda i hrochy. U pavilonu opic jsme strávili delší dobu. Právě totiž obědvali. To jsme ale měli štěstí! Velmi nás překvapilo, jak jsou mlsné. Každá z nich si pochutnávala na něčem jiném. K dispozici měly mrkev, brokolici, řepu, salát, banány…
I nám vyhládlo, tak jsme si dali malou svačinku a pokračovali dál v našem putování.
Pan průvodce nám po celou dobu vycházky podával informace o jednotlivých zvířatech, jejich způsobu života, stravování a různých zajímavostech. Na všechny naše zvídavé otázky měl odpověď. Výlet jsme si moc užili a nakonec jsme odcházeli s dobrým pocitem, že jsme svou návštěvu zvířátka potěšili.
K návštěvě ZOO nás inspirovala beseda s knihou On-line ZOO. Jak název knihy napovídá, hlavními hrdiny jsou zvířata, která mají lidské vlastnosti. A stejně tak jako všichni lidé dnešní doby jsou aktivní na sociálních sítích, i obyvatelé této speciální ZOO představují běžné uživatele internetu. Díky svému počínání jsou samozřejmě vystaveni i jeho nástrahám, o kterých mnohdy nemají ani tušení. Následky jako je závislost na mobilu, kyberšikana a grooming jim pak pomáhá řešit paní ředitelka Eliška. A tak nejenom zvířatům, ale i žákům vysvětlila, jak se bezpečně chovat na internetu, aby nedošlo k problémům.
Obě tyto akce byly realizovány díky finančním prostředkům Královéhradeckého kraje.
Děkujeme!

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Výletujeme, Školní rok 2021/2022. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.