Zlatý tým ze ZŠ Opočenská

XXIX. ročník Sportovního desetiboje se po roce poznamenaném koronavirovou pandemií, kdy jsme byli ochuzeni o všechny sportovní i kulturní aktivity, konal 23. září v areálu kempu Orlice v Kostelci nad Orlicí. Soutěž pořádala Základní škola a Praktická škola, Rychnov nad Kněžnou a uskutečnila se díky finanční podpoře Královéhradeckého kraje. Tříčlenné hlídky změřily své síly v kategorii mladších a starších žáků, do které jsme do boje o medaile nasadili dva týmy.
Sportovního klání se zúčastnili žáci základních škol speciálních okresu Rychnov nad Kněžnou a dobrušská Základní škola, Opočenská, která se ho pravidelně účastní, zaslouženě vybojovala v kategorii starších žáků první místo. Soutěžilo se v šipkách, postřehovém závodě, hodu házecí raketou Buzzooca na cíl, kopu na bránu, hodu na golfový žebřík, slalomu dvojic s páskou na nohou, hodu na odrazovou branku, bowlingu, chytání míčku a slackline.
Naše hlídka bravurně obstála ve všech deseti disciplínách. Její člen David Ferko, který byl i v loňském ročníku zlatý v kategorii mladších žáků, se letos dokázal prosadit i v náročné konkurenci starších. Ke svému úspěchu se zdravým sebevědomím dodává: „Už z minulého ročníku jsem věděl, do čeho jdu, a i když některé letošní disciplíny byly pro všechny účastníky úplnou novinkou, podařilo se mi je úspěšně zvládnout.“ Mile překvapil i členy druhého družstva, které na stupně vítězů nedosáhlo, když se s nimi nezištně rozdělil o hodnotné ceny.
Celé dopoledne provázela příjemná atmosféra, ke které nemalou měrou přispělo nejen krásné počasí, ale i možnost téměř po roce se opět setkat s kamarády. Poděkování patří i pořadatelům a sponzorům, bez jejichž obětavosti a nadšení pro práci se žáky se speciálními potřebami, by se tato již tradiční akce neuskutečnila.



Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Sportujeme, Školní rok 2021/2022. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.