Recyklace hrou

Naše základní škola je zapojená do projektu Recyklohraní, který vznikl pod záštitou MŠMT ČR. Cílem uvedeného projektu je získat a prohloubit znalosti žáků v oblasti třídění a recyklace odpadů.
Ve čtvrtek 24. března byl v rámci environmentální výchovy realizován výjezdní program s názvem Recyklace hrou určený žákům základních škol. Během naučného interaktivního programu lektorka žáky seznámila se základními pojmy týkajícími se třídění odpadu. Zjišťovala, jaké mají žáci v této oblasti znalosti a byla mile překvapena. Poté vytvořila fiktivní černou skládku a úkolem našich žáků bylo roztřídit odpadky do správných kontejnerů, popřípadě je odnést do sběrného dvora. Toto pro ně byl velmi jednoduchý úkol. Dalším tématem k zamyšlení byl proces recyklace. Žákům byl přiblížen prostřednictvím powerpointové prezentace. Dozvěděli se, jak přeměna starého na nové probíhá a z jakých materiálů lze vyrobit věc s jinou tváří. V závěru tematického programu samozřejmě nechyběla ani praktická část, při které měli žáci možnost prozkoumat jednotlivé komponenty elektrických zařízení a zjistit tak, co všechno se dá z vyřazeného elektroodpadu využít. Po dnešní akci jsme se ujistili v tom, že my umíme třídit správně!

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Školní rok 2021/2022. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.