Zlatá trofej pro mladé sportovce

Druhý ročník sportovního setkání dětí ze základních škol speciálních se konal 31. října ve sportovní hale areálu ASVAJ v Jaroměři. Soutěž pořádala Základní škola a Praktická škola Jaroměř a uskutečnila se díky finanční podpoře Královéhradeckého kraje. Pět vyrovnaných čtyřčlenných družstev z celého kraje změřilo své síly v netradičních kolektivních hrách – speciální kopané s míčem Eggball ve tvaru hrušky, ringu a holomajzně.

Náš tým nastoupil do sportovního klání trochu s obavami, zda bude fyzicky stačit rychlému sledu zápasů. Jako jediný dorazil na soutěž bez možnosti střídání, neboť pátý člen družstva náhle onemocněl. Hráči si připadali jako ve sci-fi, když s jasnou převahou válcovali jeden tým za druhým a nakonec hladce zvítězili ve všech utkáních nejen ve speciální kopané, ale i v ringu a holomajzně. O absolutním vítězství v turnaji tak bylo rozhodnuto. Radost našich sportovců znásobilo i ocenění pro všechny členy týmu – pohár, zlaté medaile a fotbalový míč.

„Do jaroměřské sportovní haly jezdíme pravidelně už sedm let i na turnaje ve florbalu a jsme rádi, že se nám daří držet tradici a domů vždy vezeme jednu z medailí. Ale ještě žádnému družstvu v historii se nepodařilo zvítězit bez ztráty jediného bodu ve všech sportovních disciplínách. Už teď se těšíme, a v hodinách tělocviku trénujeme na soutěž ve florbalu, která nás čeká v lednu. Chtěli bychom náš úspěch zopakovat,“ dodal se zdravým sebevědomým kapitán Tomáš Hradecký.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Sportujeme, Užíváme si, Výletujeme, Školní rok 2019/2020. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.