„Ať jsme dobře vidět!“

Všichni jsme se někdy setkali s prací příslušníků státní policie ČR, jejichž heslem je motto: „Pomáhat a chránit“. Chrání majetek, osoby a pomáhají lidem, kteří to potřebují. Krom toho tito profesionálové vykonávají osvětovou činnost u dětí a seniorů. Pravidelně navštěvují vzdělávací instituce a jednou z těch, do kterých každoročně zavítají je i ZŠ Opočenská v Dobrušce.

Ve čtvrtek 17. října přišli do naší školy nadpraporčík Simona Dvořáková a nadporučík Bc. Luboš Petera, Dis., aby žákům předali několik užitečných rad ohledně jejich bezpečnosti. Tématem besedy byla opatrnost spojená s pohybem chodců na vozovce, správné chování na veřejné komunikaci, cesta mimo obec, vybavení reflexními prvky. Vzhledem k blížícímu se sychravému a mlhavému počasí byly tyto informace pro žáky přínosem. Dalšími tématy, která žáky velmi zajímala, byla sebeobrana v případě napadení, zjišťování přítomnosti návykové látky v těle, ověřování totožnosti osob a poskytnutí informací ohledně odborné přípravy na práci policisty.

Beseda neprobíhala pouze teoreticky, ale byla proložena i praktickými ukázkami, v nichž byli hlavními hrdiny naši žáci. Děkujeme za příjemně strávené dopoledne a těšíme se na další spolupráci.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2019/2020. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.