„Dáš si?“

V pondělí 3. června navštívil naší školu žákům již dobře známý pan Šimon Pečenka, dramaturg a herec. Přijel se svým kamarádem Pepínem, aby nám představili své interaktivní divadelní představení.
„Doktorská pohádka“ určená žákům 1. stupně byla zpracována na motivy pohádky Karla Čapka. V lese na kopci Hejšovina bydlel nedobrý čaroděj Magiáš. Neměl rád lidi a nejvíc hodného doktora z Kostelce, kterého se bál. Doktor byl ale hodný, pomáhal nejenom lidem, ale i pohádkovým bytostem. Jednou čaroděj tak hltal, až mu zaskočila pecka od švestky a nakonec i on sám potřeboval jeho pomoc. I přes své obavy z bílého pláště, se nechal vyšetřit a pan doktor ho zachránil.
Druhé představení s názvem „Dáš si?“ netradičním způsobem seznámilo žáky 2. stupně s nebezpečím drog a dalších návykových látek. Formou scének aktéři přiblížili žákům následky jejich užívání. Zaměřili se na alkohol, cigarety, marihuanu a tvrdé drogy a v praxi předvedli, jakým způsobem reaguje organismus po jejich užití. Žáci i paní učitelky v některých okamžicích měli zatajený dech a nevěřili vlastním očím.
Program byl realizován z mimořádného účelového příspěvku na podporu projektů škol a školských zařízení zřizovaných Královéhradeckým krajem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.