ZŠ Opočenská přivezla z dovednostních disciplín cenný bronz

Letošní ročník florbalového turnaje Jaroměřská hokejka se konal 23. ledna v Areálu sportovních a volnočasových aktivit v Jaroměři. Soutěž již tradičně pořádala Základní škola speciální Jaroměř a uskutečnila se i díky podpoře města. Součástí setkání, určeného pro žáky základních škol speciálních a jednoletých a dvouletých středních škol praktických, byly i dovednostní disciplíny – slalom s hokejkou a míčkem, střelba na brankáře, štafeta s hokejkou a míčkem a běh s hokejkou a míčkem na čas. A právě v této soutěži jednotlivců bez problému splnil svou roli favorita matador týmu Tomáš Hradecký a dosáhl tak svým bezchybným výkonem na bronzovou medaili.
Osmého ročníku se zúčastnilo devět družstev z celého Královéhradeckého kraje a dobrušská Základní škola, Opočenská, která se zde prezentovala počtvrté, obhájila čtvrtou příčku. Ve sportovním klání se prosadili bývalí žáci základních škol, kteří pokračují v dalším vzdělávání. Našim hráčům však tyto posily citelně chyběly. Ale přestože byl náš tým na hřišti nejmladší a vzrůstem obránců a útočníků nejmenší, nezalekl se starších, vyšších a zkušenějších soupeřů. V nečekaně tvrdých soubojích se svým koncentrovaným výkonem dokázal posunout na vyšší level a rozhodující zápasy dotáhnout do vítězného konce. Cestu k tomu neomylně vytyčil Valentýn Pokuta, z Dobrušťáků skóroval nejčastěji a do branky soupeřů nasázel 11 gólů. V důležitých momentech naši školu podržela i brankářka Sandra Murgošová, která v soutěži zažívala svou premiéru. Zápas od zápasu získávala na sebedůvěře, rychle se zlepšovala a velkou měrou se tak podílela na celkovém umístění.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Sportujeme, Učíme se, Výletujeme, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.