Návštěva s překvapením

V rámci dlouhodobé prevence rizikového chování proběhla 12. prosince letošního roku na naší škole beseda se zástupci Policie ČR.
Všichni žáci se shromáždili v tělocvičně školy, kde proběhlo přivítání a představení naší vzácné návštěvy. Od naší paní ředitelky jsme se dozvěděli, že návštěva ve složení nprap. Bc. Simona Dvořáková, mluvčí Policie por. Mgr. Alena Chvojková Kacálková, prap. Vratislav Balcar a pprap. Vojtěch Vyskočil mají pro nás milé překvapení.
Žáci naší školy se zúčastnili celostátní výtvarné soutěže „Cestujeme s prarodiči“, pořádané Týmem silniční bezpečnosti a Policií ČR a ve velké konkurenci výtvarných prací z celé České republiky obsadili přední místa. V kategorii mladších žáků se skvěle umístili Simona Danišová a Karel Szénegetö a v kategorii starších žáků získali ocenění Sandra Murgošová a Alan Pokuta.
Po předání dárků proběhla beseda s prap. Simonou Dvořákovou, při níž žákům upřesnila některé pojmy týkající se právního vědomí dětí. Informovala žáky o významu a pravomocích Policie ČR a upozornila je na nebezpečné situace, do kterých by se mohli snadno dostat. Součástí této preventivní akce byly uvedeny i možnosti, jak se v takových situacích nejlépe zachovat. V průběhu celé besedy probíhala vzájemná interakce mezi zástupkyní Policie ČR a žáky. Veškeré dotazy žáků byly zodpovězeny. Tímto děkujeme za čas, který nám Policie ČR věnovala.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.