Příjemné dopoledne s A. Rochou

Environmentální výchova je nedílnou součástí základního vzdělávání a na naší škole je realizována především formou zážitkové pedagogiky, díky níž jsou žáci seznamováni se základními pojmy z oblasti životního prostředí a vlivem interaktivních programů je u žáků vytvářen a upevňován pozitivní vztah k živé i neživé přírodě.
Již poněkolikáté navštívil naši školu pan Mgr. Pavel Světlík se svými kolegy z mezinárodní ochranářské organizace A. Rocha z pobočky v Dobrém. Jejich program byl jako vždy velmi přínosný a zajímavý. Žáci byli rozděleni do dvou skupin dle věku. Starší žáky, kteří pracovali ve dvojicích, vedl pan Filip Laštovic se svými kolegy a jejich cílem bylo vyrobit dřevěné budky pro ptáčky.
Ani mladší žáci nezaháleli. Pan Mgr. Pavel Světlík je provedl houbařským rájem. Seznámil je s houbami jedlými, nejedlými i prudce jedovatými. O existenci některých z nich žáci ani paní učitelky neměli tušení. Odpověděl na otázky, kde houby rostou a jak poznat ty, které neuškodí našemu organismu. Ve druhé části svého programu žákům názorně předvedl, jakým způsobem se chytají ptáci určení ke kroužkování.
Jeho povídání bylo jako vždy velmi poutavé a přínosné a naši žáci se do programu aktivně zapojovali. Díky šikovnosti starších žáků a hlavně členům mezinárodní ochranářské organizace A. Rocha, kteří je vedli při jejich manuální činnosti, byly v areálu naší školy umístěny vlastnoručně vyrobené ptačí budky. Děkujeme .

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.