Psi, kteří pomáhají

Kdo z vás nemá doma žádné zvířátko? Dva, tři nebo je vás více? To nevadí, ani žáci ze ZŠ Opočenská nemají všichni domácího mazlíčka. A proto naši školu rok co rok navštěvují terapeutky organizace AURA CANIS se svými čtyřnohými pomocníky. I když k nám jezdí již dlouho, pokaždé nás překvapí nějakým novým kouskem.
Tento školní rok za námi přijela paní Alena Holotíková s divokou psí slečnou Eleanor, naší starou známou psí kamarádkou Ájou a malou neposlušnou fenkou Agátou. Každá z nich nám předvedla, co se od poslední návštěvy u nás naučila a poté se oddaly žádoucím rukám našich žáků. Odměnou za jejich triky, cviky a kaskadérské kousky bylo mazlení, hlazení a česání od našich žáků, kteří se na ně velmi těšili. A ti, kteří mají z pejsků respekt a neodvážili se je hladit, se mohli pomazlit s kocourem Montym nebo králíčkem Hopem, které přivezla paní terapeutka Helena Rückerová.
Stejně jako vždy se v závěru naši psí kamarádi věnovali těm z nás, kteří to nejvíce potřebují. Jejich přítomnost přinesla žákům ZŠ Opočenská nejen radost, ale přispěla i k jejich fyzické i psychické pohodě.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.