Čerti v ZŠ Opočenská

Rok utekl jako voda a už tu máme zase 5. prosince a naši školu, stejně tak jako každoročně, navštívil Mikuláš se svým doprovodem, dvěma čerty a andělem. Již od rána byli žáci nedočkaví, a jak jen mohli, vykoukli z okna, zdali nezahlédnou Mikulášovu družinu.
Po velké přestávce se konečně dočkali. Již zvenku bylo slyšet řinčení řetězů. Pak se už velmi blízko ozval zvoneček, zabouchání metličkou na dveře a do tříd nejprve vběhli divocí čerti. Poté důstojným krokem vešel Mikuláš a krásný anděl. Zatímco čerti připravovali největší „zlobivce“ na cestu do pekla, Mikuláš s andělem pohovořili s každým žákem o jeho dobrých skutcích a jeho hříších a odměňovali ty hodné balíčkem dobrot.
A víte, jak to nakonec dopadlo? Všechny paní učitelky se i za ty nejzlobivější žáky přimluvily. Ti, kteří věděli, že mají namále, slíbili čertům, že se polepší a čerti odešli s nepořízenou zpátky do pekla. Tak uvidíme, jak jim to dlouho vydrží. A budeme věřit, že nebudeme muset volat čerty zpátky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky, Užíváme si, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.