Divadlo Úsměv z divadelní agentury Ludmily Frištenské v ZŠ Opočenská

Jste velcí? Anebo malí? Bavíte se rádi? A co pohádky, ty máte také rádi? Jestli je vaše odpověď ano, tak to jste měli zavítat ve středu 31. října do ZŠ Opočenská v Dobrušce.

V rámci prevence rizikového chování jsme do naší školy pozvali Divadlo Úsměv z divadelní agentury Ludmily Frištenské v Praze, a to hned se dvěma pohádkami. První pohádka, pohádka dopravní, měla za úkol žákům vštípit základní informace o chování na veřejných komunikacích, silničních pravidlech a dopravních značkách. Kašpárek, který celým dopoledním programem žáky provázel, pověřil kočičku a pejska, aby naučili čarodějnici, jak vyrazit na koštěti do města a chovat se tam tak, aby se nestalo nic jí ani dalším účastníkům silničního provozu. Věřte nebo ne, měli to s ní složité, ale podařilo se!

Druhá pohádka, tzv. Plastožroutí, byla samozřejmě zaměřena, jak již název napovídá, na environmentální výchovu, konkrétně na třídění odpadů. Interaktivním představením žáky protentokrát provázeli dva „plastožrouti“ Tonda a Evička. Společně se žáky si ujasnili, jaký odpad do které popelnice patří a jak se chovat nejen ve městě, ale i v přírodě tak, abychom jí neubližovali. Obě dvě pohádky byly doprovázeny tematickými písničkami a vtahovaly žáky i paní učitelky do svého děje. Program byl realizován za finanční podpory projektu vyhlášeného Královéhradeckým krajem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.