Stříbrná trofej pro mladé sportovce Základní školy Opočenská

První ročník sportovního setkání dětí ze základních škol speciálních se konal 1. listopadu ve sportovní hale areálu ASVAJ v Jaroměři. Soutěž pořádala Základní škola a Praktická škola Jaroměř a uskutečnila se díky finanční podpoře Královéhradeckého kraje. Sedm vyrovnaných čtyřčlenných družstev z celého kraje změřilo své síly v netradičních kolektivních hrách – speciální kopané s míčem Eggball ve tvaru hrušky, ringu a holomajzně.

Náš tým nastoupil do zápasů se zdravým sebevědomím a hladce zvítězil ve všech utkáních ve speciální kopané. V ringu narazil na domácí favority soutěže a ti je o jeden bod odsunuli na druhé místo. O celkovém pořadí tak rozhodl až vzájemný zápas v holomajzně, ve kterém domácí potvrdili svoji herní převahu a v nastavení vsítili vítězný gól, kterým zpečetili i své celkové vítězství v turnaji. Dobrušská Základní škola Opočenská tak vybojovala v soutěži cenné druhé místo a radost našich sportovců znásobilo i ocenění pro všechny členy týmu – pohár, stříbrné medaile a fotbalový míč.

Celý den provázela příjemná atmosféra a děti kromě nových zážitků navázaly i nová přátelství. Poděkování patří ochotným pořadatelům a sponzorům, kteří navíc zajistili i zdravé občerstvení pro všechny účastníky. Bez jejich obětavosti a nadšení pro práci se žáky se speciálními potřebami by se tato akce neuskutečnila.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.