ZŠ Opočenská na návštěvě v knihovně

Podzimní čas nás často láká do teploučkých míst, kde nefouká, neprší a je tam prostě fajn. A jedním z těchto míst je i příjemné prostředí místní knihovny, kterou rok co rok v tuto dobu navštěvujeme s žáky naší školy.

Na předem domluvenou besedu o knížkách jsme se dostavili ve čtvrtek 25. října. Paní knihovnice si pro nás připravila dvouhodinový program. Nejprve seznámila žáky s provozem knihovny, řekla jim, kolik má knihovna zaměstnanců, a že je zde uloženo přes 33000 svazků různých knih. Žáci se dozvěděli, podle jakých kritérií jsou knihy řazeny, jak jsou označeny a co všechno musí splnit děti i dospělí, pokud mají zájem o půjčování knih a časopisů ve zdejší knihovně.

Poté paní knihovnice žákům přečetla příběh z vybrané knihy, na jehož podkladě vyplňovali pracovní listy. Následovaly dotazy žáků, se kterými si paní knihovnice věděla ihned rady a žákům vše trpělivě vysvětlovala. Ve druhé části programu si již žáci mohli sami prohlížet knihy a časopisy, o které měli zájem. Nejvíce se zajímali o zvířata a dobrodružství. Ale dokonce se našli i tací, kteří si vybrali knihu s poezií. Ti, kteří si prohlédli všechny knihy, které je zajímaly, zaujali místa na hracím koberci nebo u stolečku se stolními hrami.

Děkujeme paní knihovnici za příjemně strávený čas a za rok se zase v tuto dobu těšíme na shledanou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.