Muzikoterapie

O tom, že hudba sbližuje nejenom lidi, ale i národy, se mohli přesvědčit žáci a zaměstnanci základní školy Opočenská v Dobrušce. V pondělí 1. října je se svými nástroji navštívil muzikoterapeut pan Mgr. Štursa se svým prožitkovým programem. Žáci i pedagogové se interaktivní formou seznámili s netradičními hudebními nástroji z různých koutů světa. Zvuky šamanských bubnů, zvonkohry, dešťových holí, píšťal, didjerida, tibetských mís a intenzivní hudební a pohybové prožitky se prolínaly celou dopolední muzikoterapií.

V tento den naši školu nenavštívil pouze pan Štursa, ale zároveň k nám zavítali i holandští přátelé, kteří se aktivně do terapeutického programu zapojili. Společně se žáky hráli na různé druhy bubnů a zúčastnili se i následné relaxace.

Tato celoškolní aktivita přispěla k upevnění pozitivních vztahů mezi žáky, a tím splnila svůj cíl, kterým byla prevence rizikového chování.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.