První místo mladších žáků ve Sportovním desetiboji

Po několika letech návrat na vrchol!

Tradiční soutěž žáků ve Sportovním desetiboji se konala 20. září v areálu kempu Orlice v Kostelci nad Orlicí. Sportovní klání pořádala jako každoročně Základní škola a Praktická škola, Rychnov nad Kněžnou a uskutečnila se díky finanční podpoře Královéhradeckého kraje. Tříčlenné hlídky změřily své síly v kategorii mladších a starších žáků.

Letošní již dvacátý šestý ročník probíhal za účasti žáků základních škol speciálních okresu Rychnov nad Kněžnou a dobrušská Základní škola, Opočenská, která se ho pravidelně účastní, obsadila v kategorii mladších žáků první místo. Soutěžilo se v šipkách, postřehovém závodě, hodu granátem na cíl, chůzi na chůdách, lovu rybiček, dopravních značkách, hodu na plechovky, závodu v pytlích, zdravovědě a slackline. Naše družstvo bravurně obstálo ve všech deseti disciplínách. Odpovědi v náročných otázkách ze zdravovědy jim usnadnila zejména předcházející poctivá příprava, neboť ve škole mají všichni žáci možnost pracovat v kroužku Mladý zdravotník. Radost dětí z úspěchu byla obrovská a znásobená i oceněním pro účastníky turnaje – hodnotnými cenami pro každého člena vítězných týmů.

Celé dopoledne provázela příjemná atmosféra, ke které nemalou měrou přispělo i krásné počasí, a děti kromě pěkných zážitků navázaly i nová přátelství. Poděkování patří ochotným pořadatelům a sponzorům, kteří navíc zajistili i zdravé občerstvení pro všechny sportovce. Bez jejich obětavosti a nadšení pro práci se žáky se speciálními potřebami by se tato již tradiční akce neuskutečnila.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Sportujeme, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.