Postup žáků ZŠ Opočenská do krajského kola soutěže v atletickém čtyřboji

Okresní kolo tradičního Atletického čtyřboje žáků se speciálními vzdělávacími potřebami vyhlašované Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky se uskutečnilo 15. 5. na sportovním stadionu v Dobrušce za organizační pomoci ZŠ Opočenská, Dobruška a podpory města. V již 52. ročníku soutěžili dívky a chlapci ve věku 13 až 15 let ve čtyřech disciplínách. Běhu na 60 metrů, hodu kriketovým míčkem, skoku dalekém a běhu na 800 metrů dívky a 1500 metrů chlapci.

Na toto klání se mladí sportovci naší školy poctivě připravovali v hodinách tělesné výchovy, v rámci kterých proběhla školní kola soutěže. Z našich žákyň v okresním kole nejvíce zabodovala Sandra Murgošová, která v celkovém pořadí dívek obsadila krásné druhé místo. V jednotlivých disciplínách přesvědčivě zvítězila v hodu kriketovým míčkem a skoku dalekém. Do krajského kola pak postupovali vždy první tři nejlépe umístění chlapci a dívky z jednotlivých okresů. Svými kvalitními výkony si vybojovala postup nejmladší závodnice soutěže Vanesa Gažiová, dále se kvalifikovali Josef Tamáš a Sandra Murgošová. Ta svoji formu potvrdila i v krajském kole, které se uskutečnilo 24. 5. na atletickém stadionu TJ Sokol v Hradci Králové. Bohužel třetí místa ve skoku dalekém a hodu kriketovým míčkem již na postup do národního finále nestačila. Přesto její radost z úspěchu byla obrovská a znásobená i oceněním – hodnotnou cenou a diplomem.

Okresní i krajské kolo doprovázela příjemná atmosféra, k níž nemalým dílem přispělo nejen příznivé počasí, ale i spolužáci závodníků, kteří je povzbuzovali k co nejlepším výkonům.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.