Mokré putování a Nebojte se netopýrů!

Ve čtvrtek 7. 12. navštívila naší školu paní Terezie Netrestová, zaměstnankyně Centra rozvoje v České Skalici. V rámci environmentální výchovy měla pro žáky připraveny dva programy. Vzhledem k ročnímu období nebyly realizovány venku v přírodě, nýbrž v učebně, což žákům vůbec nevadilo, naopak mohli využít PC a interaktivní tabuli.

Pro žáky 1. stupně byl realizován program s názvem “ Mokré putovani“, jehož cílem bylo seznámit je s koloběhem vody v přírodě. Aby žáci lépe tento proces pochopili, měla paní Netresová ke každé aktivitě připraveny velmi pěkné názorné pomůcky. Program byl interaktivní a dokázal všechny vtáhnout přímo do děje. Z dětí se staly kapičky vody putující mezi nebem a zemí, vyráběly duhu z krepového papíru, hledaly mezi sebou kamarády se stejným skupenstvím vody na kartách a nakonec ve skupinách vytvořily malbu své vodní plochy, ledovce, mlhy, mraků…

„Nebojte se netopýrů “ byl název programu pro starší žáky. V úvodu besedy se paní Netrestová zajímala, zda se žáci netopýrů bojí, zda se již někdy s netopýrem setkali a co všechno o nich vědí. Následně rozdala kartičky s otázkami o těchto zvláštních savcích s tím, že je zodpoví až po zhlédnutí obrazové prezentace s jejím komentářem. Během prezentování se žáci aktivně zapojovali a dotazovali se na různé skutečnosti týkající se života netopýrů. Zjistili například, kde netopýři žijí, že celou zimu prospí, že rodí jen jedno mládě, čím se živí, kolik druhů netopýrů existuje…

Čas zajímavého programu velmi rychle uběhl a žáci si z uvedeného dne odnášejí, kromě mnoha nových informací, také nevšední zážitek. Těší se, s jakým tématem, budou příště seznámeni.

ZŠ Opočenská, Dobruška

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2017/2018. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.