„Pojďte se s námi mazlit :-)“

V úterý 23. ledna naše škola přivítala nové žáky. Ale nebyli to žáci člověčí… Tihle žáci měli čtyři nohy, chlupy a ocásky. Teď se asi divíte, kdo to k nám přišel a chtěl se s námi učit. My vám to tedy prozradíme.

Již poněkolikáté nás navštívily členky organizace AURA CANIS se svými zvířecími mazlíčky. Některé z nich už důvěrně známe, tudíž pro nás nebyli překvapením. V minulosti jsme se již setkali s klidnou a trpělivou fenkou Ájou a divokou Eleanor, kocourem Everestem a roztomilým králíčkem Hopem. Ovšem zavítali mezi nás i jejich noví zvířecí kamarádi. Paní terapeutka Alena Holotíková nám představila dvouměsíční štěňátko čivavy Agátu a paní terapeutka Helena Rückerová zase mládě sibiřské kočky, kteří se teprve učí od svých zkušenějších zvířecích kamarádů.

Program začal ukázkou poslušnosti a dovedností pejsků – chůze u nohy, slalom, podání pac, hledání ukrytých pamlsků, válení sudů… Za každý správně splněný pokyn, byli odměněni potleskem a piškotem. Ani malý králíček se nenechal zahanbit a předvedl nám „králičí hop“ přes překážky. Také jsme měli možnost podrobněji se seznámit s řečí těla kočky, péčí o kočky a jejich chovem.

Odměnou nejen pro zvířátka, ale i pro nás, bylo následné mazlení, česání a hlazení pejsků a kočiček. A abychom nezapomněli…! Naši zvířecí kamarádi se v závěru věnovali jejich hlavnímu úkolu, tedy canisterapeutické činnosti a některým z nás zahřívali ztuhlé svaly. To se nám moc líbilo J! Škoda, že nás nenavštěvují častěji. Velké díky patří jejich majitelkám.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2017/2018. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.