Celý život se musíme chovat s úctou k druhým a dělat si vzájemně život příjemný

Jsou dny, kdy se do školy těšíme a naopak jsou zase takové, kdy bychom nejraději zůstali doma v posteli. 28. listopad byl jeden z těch dnů, kdy jsme šli do školy s očekáváním. Čekala nás totiž beseda s paní inspektorkou Simonou Dvořákovou, která pracuje na Obvodním oddělení Policie ČR v Dobrušce. Paní inspektorka měla připravenu prezentaci o své práci, rozdělenou pro 1. a 2. stupeň.

Zahájila ji vysvětlením slova „prevence“ a upozornila nás na to, že musíme dodržovat pravidla, aby se nám něco nestalo. Dozvěděli jsme se, co nás čeká, pokud se budeme ve škole hrubě chovat a někomu ubližovat. Byl nám vysvětlen význam spojení slov „občanské soužití“. Rozšířili jsme si také své znalosti o tom, jak se mají chovat cyklisté, chodci a ostatní účastníci silničního provozu.

Žáci z 2. stupně měli připravené dotazy. Například: „Kolik si vydělá policie? Jaké vzdělání musí mít policista? Co se stane při ztrátě občanského průkazu? Co všechno mohou dělat ve 13 letech (kouření, alkohol, sex…)? Za co už zodpovídám v 15 letech?“ Paní inspektorka na všechny tyto dotazy ochotně odpovídala a dané problémy blíže vysvětlovala. Žáci se aktivně zapojovali do diskuze a čas určený na besedu rychle uběhl.

Moc děkujeme nejen paní inspektorce, ale i celému Obvodnímu oddělení v Dobrušce, v čele s panem npor. Bc. Lubošem Peterou, za ochotu a dlouholetou spolupráci.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Školní rok 2017/2018. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.