Den Země

Konečně se umoudřilo počasí a my jsme mohli uskutečnit námi dlouho plánovaný Den Země. V úterý 30. května jsme se všichni sešli ve škole a rozdělili se do tří skupin. Skupina nejstarších žáků pracovala na školním pozemku. Žáci pleli záhony, sázeli brambory a zeleninu, aby na podzim při hodinách pracovní výchovy mohli využít tyto suroviny k přípravě pokrmů a vaření ve cvičné kuchyňce.

Druhá skupina vyrazila směrem ke stadionu, přes Mělčany a na Trojici. Během cesty žáci nasbírali čtyři pytle různého odpadu, který zároveň hned třídili. Skupina nejmladších žáků sbírala odpadky podél Zlatého potoka. Byla taktéž velmi úspěšná – naši nejmenší nasbírali tři velké pytle odpadu.

Před jedenáctou hodinou se všichni žáci sešli před školou, aby se pochlubili svým „úlovkem“. A i přesto, že byli unaveni, měli ze sebe velmi dobrý pocit, že ulevili přírodě.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Pomáháme, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2016/2017. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.