Vím si rady!

Dobrovolnost je jeden ze sedmi principů Červeného kříže. V ZŠ Opočenská v Dobrušce toto platí do slova a do písmene, neboť žáci této školy již několik let dobrovolně navštěvují kroužek „Mladý zdravotník“. Zde získané znalosti pak zúročují jak v běžném životě, tak v různých soutěžích.

Pravidelně se zúčastňují okresních a krajských kol soutěží mladých zdravotníků základních škol praktických i speciálních a dosahují velmi pěkných výsledků. I letos reprezentovali školu v okresním kole v Náchodě a získali 1. a 5. místo. Na základě tohoto umístění postoupili do krajského kola v Úpici. Zde naši žáci museli přesvědčit rozhodčí na jednotlivých stanovištích o svých znalostech z dopravní výchovy, životosprávy, první pomoci, léčivých rostlin, historie ČČK a vybavení lékárničky. Vše zvládli bez sebemenšího zaváhání a obsadili pěkné 5. a 7. místo ze 17 zúčastněných družstev.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Pomáháme, Soutěžíme, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2016/2017. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.