Víte, že každá maminka bývala někdy malinká?

Je květen – měsíc, ve kterém se slaví Svátek matek, a to pro nás znamená, stejně tak jako každý rok, navštívit Dům s pečovatelskou službou v Dobrušce, abychom seniory potěšili a předvedli jim krátkou přehlídku toho, co jsme si pro ně ve škole připravili. Hned na začátku jsme přivítali jaro básní „Žežulka“ od Josefa Václava Sládka. Pak již následovalo několik písní s jarní tematikou, básniček o jaru a ke svátku maminek. Členka hudebního kroužku zahrála na zobcovou flétnu skladby „Holubí dům“ a „Rozvíjej se poupátko“. Se svou „troškou do mlýna“ přispěli i členové dramatického kroužku. Zahráli pohádku „O líném Honzovi“. Nakonec zatančili žáci speciálních tříd „Šavlový tanec“, se kterým letos vystupovali na VIII. ročníku Hudebně-divadelního festivalu speciálních škol v Náchodě.

Žáci se se seniory rozloučili předáním vlastnoručně vyrobených přáníček. A stejně jako loni byli odměněni za svoje vystoupení potleskem a sladkostí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Pomáháme, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2016/2017. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.