Den s environmentální tématikou aneb „Netřeba se hadů bát!“

Ve čtvrtek 4. května nebyl právě krásný slunečný den. My jsme si jej však nevlídným počasím nenechali zkazit. Hned ráno jsme všichni odjeli autobusem do blízké obce Dobré, kde na nás již netrpělivě čekal pan Mgr. Pavel Světlík s tajemnými sáčky a pan Filip Laštovic. Tato akce se uskutečnila v ekocentru Krupárna pod záštitou o.p.s. A. Rocha – Křesťané v ochraně přírody v Dobrém. Pan Mgr. Světlík nás všechny mile přivítal a na počátku našeho společně prožitého dne s environmentální tematikou nám odtajnil obsah látkových sáčků a ukázal nám několik ptáčků, které krátce před naším příjezdem odchytil. Tím nejvzácnějším opeřencem byl krutihlav obecný, kterého pan Mgr. Světlík odchytil poprvé ve svém životě.

Po přehlídce malých opeřenců již následovalo povídání a prezentace s tématem „Obojživelníci – živočichové dvou živlů“ a „Plazi – co se plazí a ti druzí, co se neplazí“, kterým nás provedl pan Filip Laštovic ze Záchranné stanice Jaroměř. Přednáška byla velmi zajímavě a poutavě podána a dokonce nechyběla ani ukázka věrných modelů našich živočichů (mlok skvrnitý, užovka), ale i živého slepýše a dalších drobných obojživelníků.

Prostředí, v němž se odehrávala další část programu, bylo taktéž nevšední a zajímavé. I přes nepřízeň počasí jsme měli možnost zhlédnout v areálu Krupárny nově vybudovaný komplex několika uměle vytvořených rybníčků pro obojživelníky a plazy lemovaných mnoha známými i neznámými rostlinami.

Na závěr našeho putování přírodou nám bylo umožněno opéci si špekáčky a jen tak se nechat unést vůní lesa a zpěvem ptáků.

Tímto bychom chtěli poděkovat panu Mgr. Světlíkovi a panu F. Laštovicovi za velmi poutavé a zajímavé povídání a za získání nových informací ze světa živočichů. Již dnes se těšíme na další setkání J!

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Výletujeme, Školní rok 2016/2017. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.