Školou chodí Mikuláš

V pondělí 5. prosince vládla v ZŠ Opočenská v Dobrušce nervozita. „Přijdou, nepřijdou?“ Zatím k nám chodili Mikuláš, čert a anděl každý rok. I když někteří z nás tajně doufali, že protentokrát nedorazí.

Cinkání řetězu a čertovské „hudrání“ se však ozvalo záhy, co jsme dosvačili. Už jsou tady! A taky že ano! Do 1., 2. i 3. třídy přišli Mikuláš v doprovodu dvou čertů a krásného anděla. Mikuláš si s sebou přinesl knihu hříchů, ve které měl pečlivě zaznamenány všechny lumpárny, které děti v průběhu roku prováděly. A nebylo jich málo! Děti si toho byly vědomy a při příchodu „družiny“ se schovávaly jeden za druhého. Čerti si je stejně našli a obdarovali je uhlím a jablky z čertovské zahrádky. Aby jim po nich nevyrostly rohy! Za to jim děti daly slib, že se polepší. Naopak hodné děti, kterých byla většina, dostaly za pěknou básničku nebo písničku balíček dobrot od Anděla. Nakonec jsme zjistili, že v každém z dětí se našlo něco, za co mohlo být odměněno balíčkem dobrot.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Užíváme si, Školní rok 2016/2017. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.