Interaktivní divadlo

Psal se den 14. listopad a my jsme se těšili na návštěvu interaktivního divadla z Prahy. Tuto akci jsme si domluvili na základě schválení grantu prevence Královéhradeckého kraje s názvem „Život není náhoda, ale volba“.

Jednalo se o celodopolední činnost, která byla připravena zvlášť pro první a zvlášť pro druhý stupeň ZŠ. Během dvou hodin nás provázeli dva příjemní pánové Pepa a Tomáš, kteří děti učili formou her, soutěží a různých aktivit překonávat překážky a řešit uměle vytvořené modelové situace týkající se nejrůznějších témat ve vzájemné spolupráci. V zážitkových a modelových hrách a při následujících rozhovorech děti získaly mnoho znalostí a dovedností užitečných v běžném v životě. Osvojované způsoby jednání a prožívání působí jako prevence agresivity, pasivity a závislostí.

Nenásilnou hravou formou se tedy naši aktéři snažili podporovat a rozvíjet takové návyky, znalosti a dovednosti, které našim dětem pomohou překonávat jejich potíže.

Dopoledne plné interaktivních činností bylo pro děti nejen příjemné, ale i přínosné.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2016/2017. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.