Výlet do Prahy

Ve čtvrtek 6. října letošního roku všichni žáci i zaměstnanci ZŠ Opočenská v Dobrušce vyrazili do hlavního města naší republiky, Prahy. Tento výlet byl uskutečněn díky zpracovanému projektu z etické výchovy s názvem „V téhle hře s názvem ŽIVOT máme každý svou roli“, který naše škola na základě vyhlášeného dotačního programu Královéhradeckého kraje získala.
Naším prvním cílem byly Dejvice. Přesněji, Divadlo Spejbla a Hurvínka v Praze, Dejvicích. Zhlédli jsme zde dětské představení „Hurvínkovo přání“. A jaké že to měl Hurvínek přání? Chtěli byste to vědět? Odpověď na tuto otázku by vám mohly dát všechny děti naší školy, které byly z představení nadšeny. Hurvínek toužil po tom, být dospělý a na malou chvíli se mu to splnilo. Ale co na to říkal taťulda Spejbl? A co Mánička? Tak to už vám neprozradíme. Chcete-li znát odpověď, nezbývá vám nic jiného, než se vydat do známého pražského divadla sami.
Po představení jsme se všichni nasvačili a vydali do „víru velkoměsta“. S dětmi jsme dojeli metrem na Staroměstské náměstí, kde některé z nich poprvé v životě viděly pražský orloj. Následně jsme se prošli po Karlově mostě.
Zpět jsme se vraceli trochu unavení, avšak plni zážitků z nevšedního dne.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Volný čas, Výletujeme, Školní rok 2016/2017. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.