Festival národů

Přiblížil se konec školního roku a s ním jako každoročně přišla pozvánka na Festival národů v Hradci Králové, který realizuje Komise pro lidská práva Rady Královéhradeckého kraje pod záštitou hejtmana Lubomíra France. Letos se konal již 7. ročník, a to v Kulturním domě Střelnice v Hradci Králové. I naši žáci měli opět možnost předvést své umění tance a zpěvu. Program byl velmi zajímavý a střídali se zde umělci z různých zemí.

Žáci ze ZŠ Opočenská v Dobrušce se prezentovali romskými písněmi, čardáši a moderním tancem. Krom vystoupení jsme měli možnost ochutnat kuchyně různých zemí, např. ruskou, asijskou nebo maďarskou. Ale nám stejně nejvíce chutnala ta naše, česká! Vždyť takový kuřecí řízek nebo koláčky…to je dobrota!

Prožili jsme krásný „mezinárodní“ den, navázali nová přátelství a s trochou únavy a plni dobré nálady se ze světa vraceli do našich českých domovů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Volný čas, Školní rok 2015/2016. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.