Soutěž o nejkrásnější velikonoční slepičku nebo kuřátko

V úterý 22. března 2016 proběhl na ZŠ Opočenská v Dobrušce již třináctý Den otevřených dveří, který byl zároveň spojen s vyhodnocením výtvarné soutěže „O nejkrásnější velikonoční slepičku nebo kuřátko“. Jednalo se již o 4. ročník této soutěže s velikonoční tematikou, jež je finančně podporována z Programu podpory regionálních soutěží pro děti a mládež v Královéhradeckém kraji se spoluúčastí naší školy. Soutěž je určena pro děti od tří do osmnácti let, kteří jsou žáky praktických nebo speciálních škol regionu. Letos se soutěže zúčastnil rekordní počet škol – 14, s celkovým počtem 139 výtvarných prací.

Hlasování o nejhezčí výrobek zahájil pan starosta města Dobrušky s místostarostou, kteří využili Dne otevřených dveří k návštěvě naší školy. V průběhu celého dopoledne pak přicházeli další návštěvníci, kteří měli možnost prohlédnout si všechny prostory budovy, nahlédnout do výuky a zároveň také hlasovat. Pro předškoláky a školáky byla v tělocvičně připravena překážková dráha a sladká odměna.

Ve čtrnáct hodin bylo hlasování ukončeno a všechny hlasy sečteny. Hlasování se zúčastnilo 171 návštěvníků. Byla vyhodnocena první tři místa ve dvou kategoriích. Výhercům budou zaslány hodnotné ceny v podobě didaktických her a výtvarných pomůcek. Ostatní zúčastnění obdrží drobnou pozornost.

Výsledková listina
„ O nejkrásnější velikonoční kuřátko nebo slepičku.“ – 4. ročník:

KATEGORIE A

1. místo: Ondřej Holomek, (SŠ a ZŠ Nové Město n. Metují)
2. místo: kolektiv 4.tř., (ZŠ a MŠ Jos. Zemana Náchod)
3. místo: společná práce, (ZŠ a MŠ Jos. Zemana Náchod)

KATEGORIE B

1. místo: kolektiv, (ZŠ a PrŠ Kolowratská Rychnov n. K.)
2. místo: A. Kováč, J. Šubrt, F. Růžička, T. Skládal, (SŠ a ZŠ Nové Město nad Metují)
3. místo: kolektiv, (ZŠ a PrŠ Kolowratská Rychnov n. K. )

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Užíváme si, Školní rok 2015/2016. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.