OPOŽDĚNÝ VÁNOČNÍ DÁREK

Současná doba s sebou přináší nejen pokrok a rozvoj ve všech oblastech našeho života, ale i spoustu negativních celospolečenských jevů, se kterými se každodenně setkáváme. Vidíme mnoho násilí, agrese, kriminality, intolerance, rasismu, xenofobie, závislostí a dalších variant rizikového chování.

Na základě těchto skutečností jsme se rozhodli na naši školu pozvat pana Radoslava Bangu se svým hudebním programem zaměřeným na prevenci rizikového chování „Když chceš, tak to dokážeš.“ Tato akce byla umožněna díky zpracovanému projektu z prevence rizikového chování „Nejsme tak silní, abychom nepotřebovali pomoc,“ který naše škola na základě vyhlášeného dotačního programu Královéhradeckého kraje získala.

Pan Radoslav Banga, známý také pod pseudonymem Gypsy, je rapper, hudebník, zpěvák a textař romského původu. Pochází z problematické rodiny, ve které docházelo k domácímu násilí. V patnácti letech se ocitl na ulici a i přesto, že jeho dětství nebylo jednoduché, dokázal na sobě zapracovat a zúročit svůj talent. Díky tomu jsme si mohli vyslechnout jeho poutavé dvouhodinové vyprávění prokládané autorskými písněmi, jež umocňovaly danou atmosféru.

Pan Radoslav Banga se svým programem snažil posílit v našich žácích přesvědčení, že budoucnost je v rukou každého z nich a také, že každý, ač to tak právě teď nevypadá, má možnost prožít smysluplný a plnohodnotný život.

Součástí programu bylo i aktivní zapojení žáků a rodičů, kteří byli na tuto akci pozváni. Na závěr proběhla diskuze, autogramiáda a společné fotografování.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2015/2016. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.