Svatováclavský jarmark

V období středověku a raného novověku představovaly jarmarky výroční trhy, konané jednou do roka. V současnosti se jedná spíše o obvyklý veřejný městský trh, spojený s doprovodným kulturním programem. Nejinak tomu je i v našem městě.
V sobotu 26.9. 2015 město Dobruška opět ožilo Svatováclavským jarmarkem, kterého se naše škola každoročně účastní. Náš stánek hýřil barvami výrobků z keramiky, jež vytvořili žáci spolu s pedagogy ve školním keramickém kroužku. Návštěvníci jarmarku si zde měli možnost nakoupit keramické ptáčky, stromy, sluníčka, kočky a pejsky, anděly, hrníčky, podzimní zápichy, misky s pedigem a různé druhy svícnů. A nakupovali opravdu dost!
Celé dopoledne i odpoledne nám díky tomu velmi rychle uteklo a i přes chladnější počasí pro nás prodej byl příjemným zážitkem. Výdělek prodejní akce je finančním přínosem do Občanského sdružení Naší školy přispívající dětem na zájmové aktivity, kulturní a sportovní akce a výlety.
Děkujeme městu Dobruška za poskytnutí možnosti se jarmarku zúčastnit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Pomáháme, Užíváme si, Volný čas, Školní rok 2015/2016. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.