Městská policie v ZŠ Opočenská, Dobruška

I v novém roce naše škola pokračuje v započatých dlouhodobých preventivních aktivitách. Jednou z nich je spolupráce s Městskou policií v Dobrušce.

V úterý 13. ledna do ZŠ v Opočenské ulici zavítali strážník Pavlína Kaplanová a strážník Adolf Soumar. Pomocí výukových materiálů žákům osvětlili informace o dopravních značkách a učili je, jak se správně chovat na veřejných komunikacích nejen jako chodci (používání přechodu, chůze na správné straně vozovky), ale i  jako účastníci silničního provozu (cyklistika, kolečkové brusle). Děti se také dozvěděly, jak má vypadat správné vybavení kola a jaké ochranné prvky by jim neměly chybět nejen na kole, ale i na oblečení či školních batozích.

V rámci své prezentace byly děti seznámeny s činnostmi a pravomocemi městské policie. Nechyběla ani ukázka uniforem a pracovních pomůcek, jež policisté využívají. Děti se jim na oplátku svěřily s tím, co je trápí, se svými problémy, s nimiž se setkávají v běžném životě a společně se zamysleli nad možnostmi jejich odstranění.

Beseda byla součástí projektu „Nás se to (ne)týká“, který byl podpořen z dotačního programu Královéhradeckého kraje pro oblast prevence na rok 2014.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2014/2015. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.