Není rybář jako rybář

V pátek 11. března nás navštívil pan Tomáš Růžička, hlavní vedoucí rybářského kroužku Místní organizace českého rybářského svazu v Opočně, který měl pro naše žáky připravený poučný a zároveň i zábavný program o sportovním rybolovu.

Asi se ptáte, co je to za sport… Tento sport vychází z potřeb rybáře zasáhnout cíl nebo dohodit co nejdále. Sportovní rybář vypadá na první pohled jako každý jiný rybář. Má prut, naviják, vlasec či muškařskou šňůru. Ale s tímto náčiním nemíří k řece nebo rybníku, nýbrž na fotbalové hřiště, kde neloví ryby, ale body. V tomto sportovním oboru existuje několik základních disciplín – muška na cíl, muška dálka jednoruč a obouruč, zátěž na cíl, zátěž dálka jednoruč a obouruč atd.

Poté, co se žáci dozvěděli spoustu nových informací, mohli si prohlédnout různé druhy prutů a zároveň měli možnost si vyzkoušet hod na terč. O praktické ukázky byl velký zájem. Škoda jen, že nás tlačil čas. Ale již jsme se domluvili na další společné setkání. Tentokrát by se mělo konat venku, neboť budeme trénovat disciplínu, jejímž cílem je dohodit co nejdále.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky, Užíváme si, Školní rok 2021/2022. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.