Domácí mazlíček

Zvířátka se chtěla učit číst a psát,
tím pádem se dětem vyrovnat.
A tak jsou dneska školou povinná,
vzbuďte křečka, škola začíná…

Už zvoní… honem do lavic!
V pátek 28. května žáci ze ZŠ Opočenská v Dobrušce probudili ráno své malé zvířecí kamarády a pospíchali s nimi do školy. To byl ale den! Ze tříd se krom dětského švitoření a výkladu paní učitelky ozýval štěkot, mňoukání, zpěv papoušků… A pokud žáci byli tiše, zaslechli i dupání několika zakrslých králíčků. Každou třídu navštívil nějaký zástupce domácích mazlíčků, a tak vyučování bylo zahájeno jejich přehlídkou.

Žáci o zvířátkách věděli ledacos. Dali hlavy dohromady a společně na tabuli napsali všechny své znalosti. I přesto, že se domnívali, že poznatků o našich domácích mazlíčcích mají dostatek, zjistili, že spousta dalších zajímavostí je pro ně stále tajemstvím. Věděli byste třeba, proč psi vrtí ocasem a proč se točí dokolečka, než si lehnou? Anebo že kočka vidí ve tmě šestkrát lépe než člověk? K získání nových informací žáci využili encyklopedie o zvířatech a samozřejmě internetové zdroje. Následně vytvořili plakátek o zvířátku, které si vybrali. Jednotlivé plakátky pak ozdobily nástěnky školy.

Projektový den s domácími mazlíčky byl jen malou ochutnávkou z mnoha dalších plánovaných akcí, které u nás ještě proběhnou do konce školního roku. Ale o tom více zase někdy příště…

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2020/2021. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.